Voor velen is het tuinonderhoud iets waar ze zich niet altijd raad mee weten.

Hoewel de meesten zich met grasmaaien en onkruid wieden nog wel redden, wordt het tuinonderhoud van beplanting en gazon toch ingewikkelder. Voornamelijk snoeiwerkgazononderhoud en bemesting zijn de werkzaamheden waar veel mensen het aan kennis en goed gereedschap ontbreekt.
Welke struik kun je in het najaar wel snoeien en welke niet? Welke bemesting moet u wanneer strooien? Wat zijn die gele plekken in het gazon… Onze mensen hebben voor de meeste problemen direct een antwoord en een oplossing. En anders komen we er graag op terug.

Duurzame onkruidbestrijding

Voor het bestrijden van onkruid op verharding maken we gebruik van een heet-water machine. Door de plant te besproeien met heet water gaat de celstructuur kapot. Hierdoor sterft de plant vrijwel meteen af. Bij sterkere soorten zijn meerdere behandelingen nodig, maar het resultaat is erg goed. Ook groene aanslag en mossen sterven af, daardoor houdt u een schone straat. Lees ook Duurzame onkruidbestrijding met heet waterOnkruid koken heet water - Vechtdalgroen

Periodiek tuinonderhoud

Bij veel klanten voeren wij periodiek onderhoud uit. Denk bijvoorbeeld aan een voorjaarsbeurt waarbij we snoeien, borders ontdoen van blad, onkruid wieden en het gazon verticuteren en bemesten.

Wat is verticuteren?

Een verticuteerhark of -machine ‘kamt’ de grasmat waardoor mos en grasresten in de vorm van een viltlaag verwijderd worden. Hierdoor krijgen de grasplantjes weer meer zuurstof bij de wortels. Zo gaan ze beter groeien en krijgt u een dichte grasmat met weinig mos. Echter een goede bemesting is ook noodzakelijk om een mooie grasmat te verkrijgen.

In de zomermaanden snoeien we veel hagen en coniferen. Voor sommige soorten is het goed om ze twee keer per jaar te snoeien, bij andere is 1 keer per jaar voldoende om ze mooi dicht en compact te houden. Naast dat we hagen uiteraard strak en recht knippen, maken we ook nog eens gebruik van accu-heggenscharen zodat er geen overlast ontstaat door brandstofdampen of overmatig geluid.

In het najaar is het de tijd om groot snoeiwerk aan heesters en bomen te doen, daarnaast snoeien we dan de fruitbomen en ruimen we bladeren.

Altijd op het juiste moment

Wanneer u het periodiek onderhoud van uw tuin aan ons over laat, hoeft u zelf niet na te denken wanneer wat gebeuren moet. Wij nemen voor elk onderhoud op het juiste moment contact met u op. Zo ontzorgen wij u.

Contact ons om uw tuinvraag te stellen of een afspraak te maken.