Bloeiende kantoortuin

Een stijlvol kantoor verdient een stijlvolle kantoortuin

Met grondige renovatie van dit stijlvolle jaren-30 pand naar kantoor was ook de tuin wel aan een grondige opknapbeurt toe. Achterstallig onderhoud zorgde voor een niet representatieve uitstraling.

Ontwerp

Na verschillende gesprekken kwam een strak maar boeiend ontwerp in 3D tot stand. Kenmerken van dit ontwerp zijn: veel ruimte om te parkeren voor personeel en bezoekers, toegankelijkheid, representativiteit en bloeiende beplanting.

Uitvoering

Zowel voor de overkapping als er na bevinden zich parkeerplaatsen in toepasselijke half-verharding. De boom in het grind zorgt voor een groen breekpunt in deze stenige omgeving en dient als opmaat naar de bestaande bomen in de buurt.

De verschillende bomen geven de tuin body bij het pand en in de omgeving. De hagen zorgen voor hoogte en privacy. Aan de linkerkant van het pand is, omgeven door bloeiende beplanting, een terras gesitueerd voor het personeel.

Zo heeft dit kantoor nu een afwisselende tuin met veel bloeiende en aantrekkelijke beplanting die op termijn steeds mooier zal worden.