Een tuin moet langere tijd mee gaan, het is dus belangrijk om een goed doordacht plan te maken. Wij houden in de ontwerpfase al rekening met het toekomstig onderhoud. Een goede plantkeuze is daarbij erg belangrijk. Daarom ontwerpen wij duidelijke en praktische tuinen. Het tuinontwerp is niet alleen een vlakverdeling of een wat-komt-waar-verhaal, juist de samenhang van de verschillende onderdelen en de beleving van de tuin zijn belangrijke uitgangspunten bij het ontwerp.

Wensen en ideeën

Heeft u liever een tuin om naar te kijken of moet er juist intensief gebruik van gemaakt worden? Wilt u weinig onderhoud of houdt u van tuinieren? Wij stemmen het tuinontwerp af op uw tuinwensen en -eisen. Al uw beplantingswensen of outdoor-living wensen kunnen wij voor u realiseren. Ook zijn we zeer ervaren in het rekening houden met beperkingen van mensen.

Werkwijze

Tijdens een vrijblijvend gesprek, zullen wij eerst uitvoerig uw wensen bespreken en de woonsituatie en leefomgeving in ons opnemen, ook meten we wanneer mogelijk, direct het betreffende perceel op. Vervolgens komen we zo snel mogelijk met een eerste schets. De kosten voor het ontwerp kunnen in een eerste gesprek al kenbaar gemaakt worden. De eerste schets wordt met u in een vervolggesprek besproken en na eventuele aanpassingen volgt het definitieve ontwerp. Het tuinontwerp is op schaal en geeft duidelijk weer, wat waar komt en welke materialen er gebruikt worden. Ook secundaire elementen zoals verlichting, beelden en (water)ornamenten krijgen een plaats in het ontwerp.

3D-weerrgave- Tuinontwerp Vechtdalgroen

3D Tuinontwerp

Wanneer er onduidelijkheid is over het lezen van een ‘platte’ 2D-ontwerptekening, dan bestaat er de mogelijkheid om een 3d-ontwerp door ons te laten maken. Dit geeft vele malen duidelijker weer wat de verhoudingen zijn, dan een 2D-ontwerp. Daarnaast kunt u zelfs bijna live door de tuin wandelen, eventueel met behulp van animatie, waardoor u een heel duidelijk beeld krijgt van hoe de tuin er in werkelijkheid uit gaat zien.

Beplantingsplan

Een ander onderdeel van het ontwerp kan een gedetailleerd beplantingsplan zijn. Op een bijgeleverde tekening geven wij exact aan welke plant waar wordt geplaatst en ontvangt u tevens een overzicht van bloeikleur en bloeitijd. Zo weet u de naam en kunt u opzoeken of informeren hoe deze plant onderhouden dient te worden. We streven er altijd naar om planten te gebruiken die weinig onderhoud vragen. Zo krijgt u een onderhoudsvriendelijke tuin en kunt u er nog meer van genieten.

Bij een gedegen tuinplan die u op het lijf geschreven is komt veel kijken. Neem daarom nu vrijblijvend contact met ons op zodat we samen tot een passend ontwerp kunnen komen.