Hergebruik van oude gebakken waaltjes

Het gebruiken van oude gebakken waaltjes zorgt direct voor sfeer.

De eigenaar van deze tuin wilde eigenlijk geen nieuwe tuin. Ze wilde een ruimere werkplaats voor haar hobby. Maar om enig verband en een goede waterhuishouding in de tuin, en de bestrating, te houden was het noodzakelijk om toch de hele tuin leeg te halen. Ook omdat de schuttingen aan vervanging toe waren.

Het resultaat is visueel gezien bijna hetzelfde als voor de verbouwing, met hergebruik van de oude waaltjes, maar dan in een nieuw jasje. De waaltjes zijn in hetzelfde patroon weer gebruikt. De ronde vlonder in het midden van de tuin, die eveneens aan vervanging toe was én vaak glad was met nat weer is vervangen door kleine keitjes van Zweeds graniet. Deze 2 steensoorten zijn een mooie combinatie en gaan nog jaren mee. De waaltjes zullen in de tijd alleen maar meer verweren en dus mooier worden.

De nieuwe ruime werkplaats is gereed. En met voldoende ruimte door de tuin om die te bereiken, maar ook met beplanting om het leven in de tuin te houden, is deze tuin tot een interessant geheel gemaakt. Wat voor velen werkt als een nadeel, is voor deze bewoner een voordeel: ook tussen de stenen mogen zich plantjes gaan nestelen. Zijn ze niet aantrekkelijk, dan gaan ze eruit. Zijn ze aantrekkelijk en fleuren ze de tuin nog meer op, dan mogen ze blijven staan.